Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poznati astrolog za BIZLife: Ovog se meseca bavite sobom

    Piše: Jovana Veljković, astrolog

    Već od samog početka juna situacija na nebu se menja u odnosu na maj, kad je većina ličnih planeta bila u Blizancima i donosila povećanu komunikativnost, nove ideje, potrebu za igrom misli i reči, radoznalost, ali i logičan i racionalan pogled na svet oko sebe kao i na nas same. Kao da ćemo praktičnim delanjem uspeti da se razrešimo raznih muka.  

    Prvih dana juna Sunce pravi sekstil sa Uranom iz Ovna, pa bi ovo mogla da bude neka vrsta injekcije ideja, novih vizija, budućih planova i odluka kojih bi bilo pametno držati se tokom celog meseca. Sve do 22.juna Sunce će biti u Blizancima a Mars čak do 13.jula, te su razum, praktičnost, potreba za kretanjem, novim kontaktima, druženjem i dalje naglašeni. S tim što će Mars držati nogu na gasu za sve ove Merkurovske oblasti, zato pažljivo sa verbalnim provokacijama i nestrpljivim jezikom! Lako nam isti može postati mač kojim bismo mogli sami sebi saseći granu na kojoj udobno sedimo. Pojačana je pronicljivost, snalažljivost, oštroumnost, a sama spretnost sa rečima nam može biti od koristi. Svakako, samo treba odabrati momenat i mesto za verbalno isticanje i intelektualnu borbu. Svi koji se bavite kritikom, pisanjem, rečima, mislima: pero će vam biti naročite oštrine i nadahnuto duhom svih prethodnika koji su rečima izlazili na boj i rušili zablude, razotkrivali istine. Problematični dani su 7.-10. jun kada Mars pravi kvadrat sa Neptunom – lako biste mogli zapasti u zabludu (bilo da vas neko drugi laže, bilo sami sebe), mogući su problemi sa snom, ošamućenost, nejasno i nerealno rasuđivanje, krađe automobila, džeparenje po autobusima, problemi u saobraćaju. Ovo se naročito odnosi na Blizance, Ribe, Device i Strelčeve.

    Tokom celog juna Merkur će biti u znaku Raka, pa će ideja i misli biti na pretek, samo treba biti obazriv jer će sada razum (Merkur) biti blisko povezan sa emocijama (Rak), te možemo imati poteškoća da odvojimo jedno od drugog. Merkur će pomagati da verbalizujemo svoja osećanja do onog nivo do kog smo uspeli da spoznamo sebe i svoje emocionalne reakcije. Sve teme vezane za dom, porodicu, decu, roditelje, korene, poreklo bi sad mogle biti aktuelne. Ovaj Merkur u Raku budi potrebu za bliskošću, lepim rečima, pojačanim razumevanjem u komunikaciji, razgaljuje maštu ali i umanjuje sposobnost jasne procene, praktičnost i objektivnost što naročito može biti problematično 8. i 9. juna, još ako tome prilepimo onaj kvadrat Marsa i Neptuna koji sam gore spomenula, biće nezgodno. Naime, imaćemo potrebu da prosto izbacimo iz sebe, verbalizujemo sve ono što nam je na duši, sve nepravde, ružne reči i uvrede koje smo osetili. ‘Osetili’ je ovde ključna reč jer je pitanje koliko je naš osećaj realan tj. da li smo uopšte u pravu i da li postoji opravdanje za reakciju. Zato, jezik za zube, i dobro razmislite pre nego što kažete šta vam leži na duši. Takođe, nikakvo potpisivanje ugovora i donošenje konačnih odluka ne savetujem, a ako ovih dana idete na put, dokumenta i novčanik ne ispuštajte iz vida. Svi vi koji na poslu radite sa ljudima budite tolerantniji i pokušajte da razumete da svako nosi neku ranu na duši i da joj ne treba dolivati so. Inače, ceo mesec je povoljan za bavljenje sobom, najintimnijim delovima psihe, porodicom, roditeljima, decom, pisanjem o osećanjima, o uspomenama, sećanjima . Merkur će praviti lepe aspekte sa Neptunom i Saturnom 3. i 4 juna kada su povoljni dani za konstruktivne razgovore vezane za dom, ulepšavanje kao i mogućnost kreditiranja. Uticaj ovako aspektovanog Merkura će najjače osetiti Rakovi, Jarčevi, Ovnovi i Vage, ali i Blizanci i Device.

    U znak Raka će se 3. juna ušetati i Venera čineći nas sentimenitalnijim pogotovo u partnerskim odnosima – bliskost, nežnost, predusretljivost, velikodušnost prvenstveno prema najbližim članovima porodice. Sad nam mogu prijati tihi, prijatni trenuci sa voljenom osobom, večera u dvoje, film u dvoje, šetnja bez velike pompe i pažnje usmerene ka vama kao paru. Dovoljno je da jedan drugog saslušate i pružite podršku i zaštitu da bi srce bilo puno. Ovaj položaj Venere takođe donosi želju da ulepšamo dom u kome živimo, bilo kroz renoviranje bilo kroz malu, ali bitnu promenu enterijera, dekoracije. Ovo je pojačana potreba da se i kuhinja posebno ulepša što mirisima iz rerne, što dragim gostima. Venera će praviti trigon sa Neptunom 7.juna te ako ste u vezi, ovi dani mogu biti idealni za romantične trenutke. Isto važi i za slobodne, ali tu postoji opasnost od nerealnih očekivanja jer sve deluje idealno i savršeno što svakako ne može večno da traje. Zatim,  8. juna pravi trigon sa Saturnom koji daje stabilnost ljubavnim odnosima i podršku u smislu trajnosti, ali i sposobnost da realno sagledamo u kakvom smo odnosu. Ova dešavanja ce najviše osetiti Rakovi, Ribe, Škorpije i Jarčevi. Ljubavni problemi bi se mogli pojaviti 12. i 13. juna – svi koji imaju nerešena pitanja, probleme koje guraju pod tepih sada bi mogli biti primorani da se sa njima suoče. Sama Venera u Raku daje preosetljivost u odnosima i grub pogled može da zaboli do srži ako se ispod onog tepiha nakupilo brdo strahova, te bi ovo mogli biti dani raskida za sve one koji taj čin odlažu, a neminovan je. Ljubomorni ispadi, agresivni napadi i maltretiranja su ono što bismo mogli čitati u novinama. Ovo se najviše odnosi na Rakove, Vage, Jarčeve i Ovnove. Povoljniji dani za rešavanje ljubavnih problema najpre razgovorom mogući su od 18. do 22. juna kad ce Merkur i Venera ići zajedno ruku pod ruku sa znakom Raka, i doprineti da se razum i osećanja usaglase.

    17.-19. juna Mars pravi lep aspekt sa Uranom te su moguća iznenadna putovanja, nove ideje i pojačana potreba da uradimo nesto što niko da sada nije, drugačije, originalno. Ovo su dani kad treba smelo izneti na videlo po čemu se razlikujemo od drugih.

    26.i 27.juna Sunce će već biti u znaku Raka stavljajući još veći akcenat na emocije, dom i porodicu, kada ćemo imati divan vodeni trigon sa Saturnom iz Škorpiona i Neptunom Iz Riba – idealni dani da oprostimo najbližima, pružimo veću toleranciju i razumevanje, ali i da postavimo ozbiljne, jake temelje za dalju zajedničku budućnost. Odluke vezane za proširivanje porodice, renoviranje doma, uzimanje stambenih kredita, kupovinu nameštaja je izvesna kod većine. Osećaj pripadnosti, važnosti porodice, značaja topline i ljubavi koju pružamo i dobijamo od najbližih, svakako će obeležiti kraj juna.

    Svi koji ste slobodni, pogotovo devojke, imaćete snažnu potrebu za partnerstvom jer bi sad samoća mogla biti veoma bolna, terajući vas ili u suze ili u maštanje i to pogotovo o nekoj staroj ljubavi. Oko 12. i 13. juna pazite koga birate za partnera, da li ulazite u vezu iz trenutnog očaja, jer samoća postaje neizdrživa, ili vam se potencijalni partner zaista sviđa. A muškarci će želeti da zavode igrom reči, lukavstvom, umećem zvanim ‘taktiziranje’ – devojke, spremite se za odgovaranje na dvosmislene poruke, tumačenje znakova i svega što staje između redova. Što mu zanimljiviji odgovor date, to će on biti više zainteresovan za dalju komunikaciju i upoznavanje. 

     

    https://www.facebook.com/AstroUranija

    http://astrouranija.blogspot.com/

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE