Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predstavljen Firefox za mobilne telefone

    Novi operativni sistem Firefox za mobilne uređaje sinoć je premijerno predstavljen na konferenciji "Mobile Monday" u KC Gradu.

    Posetioci su imali priliku testiraju i prve mobilne uređaje zasnovane na Firefox operativnom sistemu, a razmotrili su i druge aktuelne trendove u oblasti mobilnih tehnologija.

    Direktor marketinga u Telenoru Nemanja Žilović najavio je da će ta kompanija organizovati konkurs i obuku za izradu aplikacija baziranih na Firefox-ovom sistemu, sa ukupnim fondom nagrada od 12.000 evra.

    „Operativni sistem zasnovan na Firefox platformi ima veliki potencijal budući da omogućava jednostavnu izradu aplikacija. Zato 8. juna organizujemo takmičenje "Developers’ Day" kako bismo domaće programere stimulisali da razvijaju aplikacije koje su korisne na lokalnom nivou“, objasnio je Žilović.

    Krajem juna, Telenor će objaviti konkurs za kreiranje najbolje aplikacije na Firefox operativnom sistemu. Autor najbolje aplikacije osvojiće 5.000 evra, dok je ukupan fond nagrada za ovo takmičenje je 12.000 evra. Propozicije konkursa biće objavljene na sajtu Telenora, kao i na većini foruma.

    Na globalnom planu Firefox pretraživač koristi oko 20 odsto korisnika interneta, dok na prostoru Srbije to čini više od 30 odsto.

    "Mobile Monday" su organizovali SEE ICT i NIIT uz podršku Telenora i RNIDS-a.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE