Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Liberalizacija fiksne telefonije 2014.godine

    Ukoliko ne bude bilo ponovnog odlaganja, korisnici fiksne telefoniji u Srbiji za godinu dana moći će da promene operatera i da pri tom zadrže postojeći broj telefona, kakav je slučaj u mobilnoj telefoniji.

    Prema odluci Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) od oktobra ove godine operateri fiksne telefonije u Srbiji trebalo bi da počnu postepene pripreme za to, kako bi od aprila 2014. godine nova mogućnost bila ponuđena krajnjim korisnicima, čime bi konačno tržište telekomunikacija u Srbiji trebalo da bude liberalizovano.

    Međutim, na ovaj način se odlaže prethodno dat rok za prenos broja u fiksnoj telefoniji, koji je bio najavljen za početak decembra prošle godine. Razlog je taj što su iz Telekoma Srbija najavili da zbog složenih administrativno-tehničkih pitanja nisu u mogućnosti da odrede tačan datum kada će biti spreman za uvođenje prenosivosti broja u svojoj fiksnoj mreži.

    U SBB, koji očekuje da će dobiti najviše novih korisnika od Telekomovih tri miliona kada prenos brojeva bude počeo, nemaju razumevanja za odlaganja i, kako kažu, više puta su se žalili na pomeranje zacrtanih rokova.

    Kako se navodi u izjavi za Politiku i Evropska komisija je veoma zainteresovana za slučaj.

    I u Telenoru, koji takođe ima fiksnu telefoniju, ali pre svega za poslovne korisnike, već su rekli da se protive odlaganju prenosivosti broja u fiksnoj telefoniji. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE