Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija na Vindzorskim debatama

    Srpske kompanije i Vlada Srbije, po prvi put će imati svoje predstavnike na Vindzorskim debatama sredinom juna u Kanu, na kom učestvuju predstavnici velikih svetskih kompanija i vrhunski menadžeri poznatih evropskih firmi, kao i ugledni profesori.

    Nadamo se da će naši privrednici tokom debata uspeti da uspostave korisne kontakte sa poslovnim ljudima iz Evrope, jer iz ličnog iskustva sa Vindzorskih debata znam da su mnoge saradnje uspostavljene ranijih godina, kaže za list Danas rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović, čiji univerzitet je jedan od organizatora ovog foruma, zajedno sa Privrednom komorom Londona i Doline Temze.

    Svoj dolazak su potvrdili direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović, Interkomerca Goran Perčević, predsednik UO EPS Aca Marković, Željko Žunić iz Beohemije, Vlada Mikić direktor Imperial Tobacco, kao i ministri prosvete i energetike Žarko Obradović i Zorana Mihajlović.

    Već sada broj potvrđenih iz Srbije je impresivan, jer nikada dosad nismo učestvovali na ovom forumu, istakao je Jovanović.

    Ovo radimo iz dva razloga, kaže Jovanović navodeći, kao prvi, da je to neka vrsta promocije našeg univerziteta, i prilika da se sazna šta Megatrend radi u inostranstvu i, kao drugi, da bi ovakvi događaji mogli da budu jako korisni za Srbiju, koji će je pokrenuti u smislu ekonomskog razvoja i u pravcu izlaska iz krize.

    Suština foruma nisu samo predavanja, već i neformalno vreme između njih, tokom kojih će se spajati poslovni ljudi iz srodnih delatnosti, koji bi eventualno mogli da sarađuju, naglasio je Jovanović.

    U svetu postoji nekoliko velikih i poznatih foruma, Krans Montana, Dijalog civilizacija i Ekonomski forum u Davosu, a, iako se o Vindzorskim debatama ne zna mnogo,  po mom mišljenju su kvalitetniji od ova tri, kaže Jovanović, inače jedini član Londonske privredne komore iz centralne i jugoistočne Evrope.

    Do sada su svoje predstavnike na debatama imali vodeće svetske kompanije, kao što su BMW, Microsoft, IBM, Deloitte, Honda, DHL, Oracle, Sisco, Pepsico, Lexmark…

    Prema rečima Jovanovića, glavne teme foruma ticaće se globalizacije. Kako se baviti biznisom u uslovima dominacije jedne ekonomske sile, u ovom trenutku Sjedinjenih Američkih Država i kako poslovati u Evropi kada i tu imamo jednu velesilu kao što je Nemačka.

    Na forumu koji traje od 12. do 14.juna, razgovaraće se i o mogućoj saradnji u uslovima krize koja nije prošla, zaključio je Jovanović u izjavi za Danas.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE