Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    UniCredit banci 30 miliona evra od EBRD za kreditiranje MSP

    Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit potpisale su ugovor o kreditiranju malih i srednjih preduzeća i lizing finansiranju u cilju jačanja privatnog sektora u Srbiji.

    EBRD je UniCredit banci obezbedila kreditnu liniju od 30 miliona evra za nastavak kreditiranja malih i srednjih preduzeća, kao i liniju u iznosu od 15 miliona evra za UniCredit Leasing Srbija.

    Sredstva su obezbeđena u okviru zajedničkog Akcionog plana međunarodnih finansijskih institucija koji je koncipiran u novembru 2012. godine, a uključivao je EBRD, Svetsku banku i Evropsku investicionu banku. akcioni plan kreiran u kontekstu ’Bečke inicijative’ uključuje više od 30 miljardi evra zajedničkih finansijskih obaveza u periodu između 2013. i 2014. godine.

    “Veoma se radujemo što se naša dugoročna saradnja sa EBRD nastavlja, posebno u segmentu malih i srednjih preduzeća koji predstavlja jednu od okosnica srpske ekonomije. Ova kreditna linija će nam obezbediti sredstva koja će nas dodatno pospešiti da nastavimo da pružamo finansijsku podršku MPS-u, motivišući ih na taj način da postanu motor rasta srpske privrede,” istakao je Claudio Cesario, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija.

    Pristup finansiranju i dalje predstavlja izazov za mnoga mala privatna preduzeća u Srbiji i na Zapadnom Balkanu, naročito kada se radi o dugoročnom finansiranju. To svakako deluje opterećujuće kada je u pitanju širenje njihovih operacija i razvoj novih prilika na tržištu, koje zapravo EBRD nastoji da prevaziđe kroz ovakve vidove finansiranja

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE