Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na poljoprivrednom sajmu više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja

    Na 80. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu nastupiće više od 1.500 izlagača iz više od 60 zemalja sveta.

    Na jubilarnom 80. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će biti otvoren u subotu 18. i trajaće do 24. maja, predstaviće se više od 1.500 izlagača iz celog sveta, izjavio je direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač.

    Za ovogodišnji poljoprivredni sajam uvešćemo niz novina za posetioce, od kojih će najznačajnija biti "Porodični dan" koji je na programu u nedelju 19. maja i tokom koga će po ceni jedne ulaznice cela porodica moći da uđe na Sajam", rekao je Lukač.

    On je posebno istakao podršku koju u organizaciji Međunarodnog poljoprivrednog sajma Novosadskom sajmu pruža Ministarstvo poljoprivrede Srbije, koja je, kako je kazao, ove godine "nešto veća" nego predhodnih godina.

    Zemlja partner 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Hrvatska, a ambasador Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak je istakao da to partnerstvo ima poseban značaj u širem svetlu odnosa između dve zemlje.

    Sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Danilo Golubović kazao je, povodom jubileja Novosadskog sajma, da "ako neka institucija slavi 90 godina postojanja i ima manifestaciju koja traje 80 godina kao što Novosadski sajam postoji 90 godina i 80 godina ima poljoprivredni sajam, onda je to pravom smislu reči brend".

    "Ministarstvo poljoprivrede podržava sve aktivnosti na poljoprivrednom sajmu, a pre svega izložbu stoke, koja je najveća na Balkanu, a zatim i izložbu organske proizvodnje", rekao je Golubović dodajući da poseban značaj ima i poslovni forum koji zajednički organizuju minstarstva poljoprivrede Srbije i Hrvatske.

    Zemlja partner 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Hrvatska, a ambasador Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak je istakao da to partnerstvo ima poseban značaj u širem svetlu odnosa između dve zemlje.

    "Hrvatsku će na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavljati veliki broj kompanija, Gospodarska komora i mnoge druge delegacije koje će učestvovati u stučnim i naučnim sinpozijumima i okruglim stolovima koji će biti organizovani", rekao je Kuprešak dodajući da će pomenuto partnerstvo sigurno doprineti da Hrvatska poveća nivo investicija u Srbiji.

    Na pitanje kako će se prevazići situacija u kojoj je veliki disbalans između hrvatske robe na tržištu Srbije i srpske robe na tržištu Hrvatske i to u korist Hrvatske, Kuprešak je rekao da je priča od disbalansu "poluistina koju je u nekim davnim prošlim vremenima plasirao jedan srpski zvaničnik".

    "Disbalans u zastupljenosti poljoprivrednih proizvoda ne postoji i to je neistina o kojoj svedoči i podatak da je tokom prošle godine iz Srbije u Hrvatsku izvezeno poljoprivredne robe u vrednosti od 109 miliona US dolara, a u suprotnom smeru taj promet je 121 miliona dolara, što je gotovo zanemarljiva razlika", kazao je Kuprešak dodajući da se nada da će doći do značajnog povećanja plasmana poljoprivrednih proizvoda sa obe strane.

    Cena ulaznica za 80. međunarodni poljoprivredni sajam je 500 dinara. Za kolektivne posete ulaznice staju 350 dinara, dok je za učenike i studente, te decu uzrasta od 7 do 12 godina cena karte 200 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE