Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo su najbolji svetski restorani

    Magazin Restaurant napravio je najnoviju prestižnu listu najboljih svetskih restorana, a na prvom mestu nalazi se El Celler de Can Roca iz Španije.

    Lista od 50 najboljih restorana sastavljena je na osnovu glasova 900 najuticajnih ljudi iz celog sveta koji su u tom biznisu, a ko-sponzorisana je od strane S.Pellegrino i Acqua Panna-e.

    Prvoplasiran restoran vode tri brata iz Katalonije koja su odrasla u maminom restoranu koji se nalazi u blizini. Poslužuju klasičnu katalonsku hranu, a restoran ima tri Michelin zvezdice gde samo uvodna jela koštaju 135 evra.

    Predstavljamo vam još i četiri restorana koja su ušla u prvih pet.

     

    2.mesto – NOMA, Kopenhagen, Danska

    Šef restorana René Redzepi je kralj nordijske kuhinje. Poznat je po tome što koristi uglavnom lokalne sastajke, a sam proces degustacije se u ovom restoranu sastoji od 20 različitih jela.

    3.mesto – Osteria Francescana, Modena, Italija

    Genije iza ovog restorana je Massimo Bottura čija su jela poznata po tome što nikad ne znate šta se krije iza imena određenih, a kao primer navodimo ime njegovog najnovijeg jela „kamuflaža – zec u šumi“.

    4.mesto – Mugaritz, San Sebastjan, Španija

    Šef kuhinje Andoni Luis Aduriz i njegov restoran poznati su po svežim lokalnim sastojcima i satima provedenim u eksperimentisanju kao što su čokoladna torta, hladni badem krem ili kakao mehurići.

    5.mesto – Eleven Madison Park, Njujork, SAD

    Teatralna degustacija u restoranu čiji je šef kuhinje švajcarski kuvar Daniel Humm košta 195 dolara po osobi. Da li treba nešto dalje pričati?

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE