Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cvetni hit ovog proleća: Uživajte u najnovijim vrstama

    Ako ovih prazničnih dana ne pobegnete na neko egzotičnije mesto, iskoristite priliku i uredite baštu ili terasu. Kada ćete, ako ne sada, da raskošnim cvetnicama ulepšate svoj životni prostor. Zavrnite rukave i sunčanim danima poklonite bar po neki cvet.

    Ovu prolećnu sezonu željno su očekivali i hobisti i stručnjaci koji tvrde da su se na svetskim izložbama mogle videti neverovatne cvetnice i da će ova sezona biti raskošnija od prethodnih. Inženjer pejzažne arhitekture Merima Glavinić iz firme Floraekspres potvrdila nam je da je ovo proleće bogato novim varijetetima cvetnica i da su na svetskim sajmovima i izložbama posebnu pažnju privukle mediteranske cvetnice.

    ’Ako pratite cvetne trendove i volite da gajite biljke, bilo na terasi, bilo u bašti, siguno će vas obradovati nove sorte koje su i veoma popularne. U svetu su sada najtraženije minđušice na stablu, solanum na stablu, ali i francuske muškatle zbog posebne boje cveta i raskošnih listova. A, obzirom i da nas čekaju topli dani, kako kažu meteorolozi, možete da gajite plumbago ili bugenviliju koje su i ove sezone najtraženije, a uživaju na suncu. Koju god vrstu da gajite, vodite računa o zalivanju i redovno prihranjujte biljke jer im treba mnogo hrane u periodu kada intenzivno cvetaju’, Bizlife čitaocima savetuje Merima Glavinić i predlaže nekoliko ekskluzivnih i veoma dekorativnih cvetnica u kojima ovog proleća možete uživati.

    Foto: visions pictures copyright protected

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE