Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić:Razmotrićemo postojeći Zakon o privrednim komorama

    Predsednik privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić najavio je da će biti razmotreni svi elementi postojećeg Zakona o privrednim komorama, i da će za srpsku komoru biti ponuđena dugoročna i održiva rešenja.

    Kroz reformu komorskog sistema vratiće se i ugled i autoritet komore, smatra Sertić. Orijentacija je, kaže on u intervjuu za Tanjug, da PKS zauzme svoje mesto u Srbiji, da bude kuća svih privrednika i oslonac vladi u procesu donošenja novih zakona i rešavanja dnevnih problema u sistemu privređivanja.

    “Napadi na komorski sistem sa ciljem da se uruši decenijama građena osnova, kao i sopstveni nedostaci, doveli su do toga da je sistem privrednih komora u očima javnosti predstavljen kao nepotreban, što nije tačno”, naveo je Sertić.

    Kako je ukazao Tanjugov sagovornik, vrata su otvorena 1. januara ove godine, kada je stupio na snagu novi zakon.

    "Mnogi su očekivali da će za par dana biti napravljeno bar nekoliko desetina komora i raznih asocijacija, što se nije desilo jer je za izgradnju komorskog sistema potrebno više godina i ogroman napor", napomenuo je on.

    Prema Sertićevim rečima, vrata komorskog sistema biće otvorena za sve privrednike u Srbiji koji neće biti deljeni na članove i one koji to nisu, bar je PKS tu da svima pomogne.

    Kako je Sertić objasnio, sa kabinetskog preći će se na terenski rad, razgovaraće se sa svakim privrednikom u Srbiji, razmenjivati mišljenja, kritike, stavove, ideje…

    PKS će pomagati svima koji se spremaju da se otisnu u vode privatnih preduzetnika, da ne prave početničke greške i da im ukažemo na pravac u kome treba da se kreću, dodao je on.

    “Svojim delima ćemo dokazati da smo nezaobilazan faktor u unapređenju privrednog ambijenta Srbije i da naši kapaciteti mogu samo doprineti bržem i kvalitetnom razvoju”, poručio je Sertić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE