Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agrokor i Podravka kupuju Badel 1862?

    Kako piše Poslovni dnevnik ovih dana pojavila se glasina da bi državni udeo u kompaniji Badel 1862 mogli zajednički preuzeti koncern Agrokor i koprivnička Podravka.

    Reč je o udelu od 65,84 posto za koji do 18. februara, dokad je bio rok, nije pristigla niti jedna obavezujuća ponuda. Od lanjskih 11 pisama namere, tokom marta su za Badel 1862 još interes iskazivali italijanska Stock grupa i češka kompanija Granette Starorežna, koja je u međuvremenu odustali.

    Poslovni dnevnik saznaje da Stock jeste još zainteresovan, ali i da je njegovim predstavnicima neslužbeno poručeno da je dogovoreno da Badel 1862 preuzimaju Agrokor i Podravka.

    U koncernu Ivice Todorića su to demantovali uz napomenu da je Badel 1862 njihov dobavljač s kojim niz godina sarađuju. "Nismo se uopšte bavili Badelom 1862 osim što smo lani uputili pismo namere. Dalje od toga nismo išli. Trenutno smo fokusirani na prodaju i rezultat na srednjevropskom tržištu", rekao je Poslovnom dnevniku Zvonimir Mršić, predsednik Uprave Podravke.

    Neslužbeno u Podravci pak kažu da "u kompaniji postoje neke ideje oko Badela 1862", ali i da je ta čitava priča "na dugom štapu". Lani se spekuliralo da bi Podravka ušla u Badel pod uslovom da je reč o kupovini za jednu kunu. Izgleda da sada sve i vodi u tom smjeru, jer su očito uvjeti koje je postavila država previsoki.

    Poslovni dnevnik piše da ideja da Agrokor i Podravka preuzmu Badel 1862 nije nelogična s obzirom da bi koncern u tom slučaju preuzeo vina dok bi koprivničkoj kompaniji išli sokovi i verovatno i jaka alkoholna pića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE