Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BizTW dnevnik: Tramp i juče radio na svom egu

    Danas praktično svi koji su u biznisu ili oni koji u njemu žele dugo da budu, imaju Twitter naloge. Praksa koja je u svetu normalna, polako dolazi i na naše prostore, ali doduše veoma stidljivo.

    Retki su oni koji svoje poslovne poduhvate, mišljenja i stavove žele da podele „sa celim svetom“, ali se nadamo da ćemo ih ovim pregledima bar malo ohrabriti.

    U ovom dnevniku predstavićemo vam šta su u toku dana „tvitovali“ ljudi iz sveta biznisa, medija i politike.

    U svetu su biznismeni bili prilično aktivni, dok su kod nas iskoristili lepo vreme u nedelju da se malo odmore.

    Tako da za danas, što se tiče Srbije, izdvajamo, da je Ministarstvo finansija obavestilo svoje pratioce da je ministar Mlađan Dinkić pozvao italijanske investitore da ulažu u Srbiju u govoru na otvaranju dvodnevnog poslovnog skupa Konfindustrije koji se održava u Beogradu.

    Bivši ministar Dragan Šutanovac postavio je tvit u kome kaže da je „Najbolji stabilan, predvidljiv kurs a ukoliko ekonomija može da izdrži onda bi najbolji bio fiksni kurs dinara.“

    Prenosimo vam i zanimljivu diskusiju Dušana Pavlovića, profesora na Fakultetu političkih nauka i Saše Radulovića, ekonomskog analitičara,  na temu penzija.

    Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić imao je komentar na temu javnih preduzeća.

    Dopisnik RTS-a iz Brisela Dušan Gajić objavio je na svom nalogu da visoka predstavnica EU Ketrin Ešton kreće na balkansku turneju, ali da je još neizvesno da li će posetiti i Beograd.

    Ako nikad niste imali prilike da vidite kako izgleda unutrašnjost univerziteta Jejl, predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić podelio je to sa svojim pratiocima.

    Na inostranoj sceni bilo je mnogo zanimljivije. Gradonačelnik Njujorka Majk Blumberg pozvao je svoje pratioce da poslušaju njegov govor na temu IT tehnologija i kako one utiču na povećanje zaposlenosti i poboljšanje kvaliteta života u ovom američkom gradu.

    Čuveni biznismen Donald Tramp, jučerašnji dan proveo je komentarišući i najavljujući novu epizodu TV šoua „Pripravnik“, ali nije zaboravio da i u nedelju malo poradi na svom egu, pa je uglavnom „retvitovao“ utiske svojih pratilaca da je on pravi čovek za prvog čoveka SAD.

    Mnogi su na Twitteru juče proslavili pobedu bivšeg dečka Ane Ivanović, Adama Skota na golf Mastersu tako postavši prvi Australijanac koji je to učinio. Među oduševljenima bio je i direktor Forbesa, Stiv Forbs.

    Osnivač Twittera Džek Dorsi objavio je da na putu. U Japan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE