Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Emirati zainteresovani za izgradnju HE ‘Đerdap 3’

    Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da su Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani za izgradnju hidrocentrale "Đerdap 3" kojom Srbija može da zadovolji svoje i potrebe regiona, kao i za podzemno skladište gasa "Habej" i terminal u Pančevu.

    "Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Kanadi potpisao sporazum o ekonomskoj saradnji u oblasti energetike, pre svega izgradnje hidrocentrale "Bistrica", što je najvažniji projekat" , kazala je Mihajlovićeva i najavila da će u narednih nekoliko meseci početi ozbiljni razgovori o potpisivanju ugovora.

    Tu su i male hidrocentrale za koje je Ministarstvo raspisalo tender i dobilo više od 1.000 prijava za 317 lokacija.

    "Ove mini hidroelektrane očekujem na mreži 2015-2016. godine", istakla je Mihajlovićeva u intervjuu "Kuriru".

    Ona je kazala da nije zadovoljna efikasnošću rada EPS-a, jer stvari mnogo brže treba da se rade i istakla da antikorupcijski tim radi punom parom na predmetima EPS-a, "Srbijagasa", Zavoda za zaštitu životne sredine i Hidrometeorološkog zavoda.

    "Izveštaj će uskoro biti predstavljen. Sve rezultate ćemo predočiti građanima i predati tužilaštvu. U Srbiji se mora ponovo uspostaviti red, kriterijumi i sistem", naglasila je ministarka.

    Ona je rekla da nikakvo izvinjenje nije dobila od DS zbog uvrede potpredsednika Vlade Vojvodine Gorana Ješića, koju nije htela da komentariše, rekavši da to više govori o njemu (nazvao ju je porno divom).

    "To govori o njemu. Imam dete koje ume da čita. Šta god da mislim i znam o Ješiću, zaista mu se nikada ne bih tako obratila", poručila je Mihajlovićeva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE