Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pomama u svetu za novim romanom Haruki Murakamija

    Dugoočekivani novi roman japanskog pisca Harukija Murakamija, koji će se naći u knjižarama od petka, imaće početni tiraž od pola miliona primeraka, saopštio je izdavač Bungeishunju Ltd.,  a prenosi Inquirer.

    U svetu vlada prava pomama za ovim romanom, jer je to prvi Murakamijev roman posle tri godine, a imajući u vidu činjenicu da se njegova dela prodaju na Amazonu za otprilike 11 dolara po komadu, pitanje je koliko će se zaraditi na novom romanu samo u fazi početnog tiraža.  

    Sam Amazon Japan primio je više od 20.000 narudžbina od subote, što je najveća narudžbina za jedan Murakamijev roman.

    Knjiga koja za sada ima samo svoje japansko ime “Shikisai wo Motanai Tazaki Tsukuru to Kare no Junrei no Toshi,” naćiće se u knjižarama širom Japana u osam sati ujutro po lokalnom vremenu, dok će jedan od najvećih prodavaca knjiga u Tokiju svoja vrata kupcima otvoriti u ponoć.

    Radnja romana još je nepoznata, jer su i Murakami i sama izdavačka kuća sve držali pod velom tajne. Murakami je o romanu nešto ranije rekao da je prvo nameravao da napiše kratku priču, ali da se ona vremenom pretvorila u roman. „Ovo se ne dešava često kada sam ja u pitanju, možda je ovo prvi put otkad sam napisao „Norvešku šumu“, rekao je Murakami.

    Poslednji roman koji je Murakami objavio je "1Q84" iz tri dela u kome dominira specifičan miks za ovog pisca o paralelnim univerzumima, bizarnim likovima i nadrealnim dešavanjima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE