Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neuspeh pregovora navešće investitore da ponovo razmisle o ulaganjima u Srbiji

    Neuspeh pregovora Beograda i Prištine nije najgora vest kada je reč o investicijama, kaže za BizLife Aleksandar Stevanović iz Centra za tržišna istraživanja.

    ’Naše nečlanstvo u Evropskoj uniji ne predstavlja glavni problem Srbije. Osnovni problem je loš poslovni ambijent čega su svesni kako strani, tako i domaći preduzetnici. Ukoliko Srbija ne promeni poslovno okruženje neće biti ni investicija,’ kaže Stevanović za BizLife.

    Po njegovim rečima neuspeh pregovora u Briselu pojedine investitore koji su se nadali da će Srbija ući u proces pregovora sa Evropskom unijom navešće da ponovo razmisle o planiranim ulaganjima.

    Približavanje Srbije evrointegracijama navodila se kao jedna od najvećih ekonomskih šansi Srbije. Privrednici i stručnjaci evrointegracije videli su kao mogućnost za modernizaciju propisa i uvođenje svetski priznatih poslovnih standarda koji bi doprineli stabilnosti u poslovnom okruženju. Stabilnost poslovanja ističe se kao glavni nedostatak poslovne klime Srbije što otežava privlačenje stranih investicija.

    Nakon osme runde pregovora Beograda i Prištine premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da nakon ovakvog ishoda dijaloga Srbija teško može da računa na datum. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE