Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS traži pomoć države za naplatu isporučene struje

    Rukovodstvo Elektroprivrede Srbije (EPS) zaključilo je da je potrebna veća podrška države da bi se naplatila dospela potraživanja za isporučenu struju.

    U saopštenju EPS navodi se da je održan sastanak vršioca dužnosti generalnog direktora EPS Aleksandra Obradovića i direktora privrednih društava.

    EPS će početkom naredne sedmice formirati operativni tim koji će utvrditi predlog mera za rešavanje veoma teške finansijske situacije u kompaniji i plan mogućih ušteda u poslovanju, piše u saopštenju.

    Obradović je direktorima predočio da je neophodno doneti plan aktivnosti za očuvanje funkcionisanja elektroenergetskog sistema s obzirom na to da Upravni odbor JP „Elektroprivreda Srbije“ do sada nije doneo odluke koje bi omogućile poslovanje EPS u skladu sa godišnjim programom poslovanja.

    Kompanija je saopštila i da nedostaje 50 milijardi dinara za poslovanje u 2013. zbog lošeg upravljanja prethodnog poslovodstva i nedomaćinskog odnosa prethodne Vlade Srbije.

    Kako se navodi u saopštenju, plan novog rukovodstva EPS-a je da deo nedostajućih sredstava obezbedi iz kredita i to oko 30 milijardi dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE