Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ništa od preseljenja Zavoda za plućne bolesti u KBC „Zvezdara“

    Gradske vlasti odustale su od najavljenog preseljenja Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u prostor Hitnog prijema KBC „Zvezdara“.

    Direktorka ove zdravstvene ustanove, dr Dragica Mandić, rekla je Tanjugu da je u gradskom Sekretarijatu za zdravstvo obaveštena da preseljenje u KBC „Zvezdara“ nije rešenje za njih, ali i da im nisu ponudili novo rešenje.

    – Tražila sam i pismeno da nas obaveste da se odustaje od KBC „Zvezdara“ i da nemaju rešenja za nas. Izgubljeno je dosta vremena u traženju lokacije i ništa nije urađeno, zaposleni su očajni – rekla je dr Mandić.

    Ona je naglasila da jedan broj zaposlenih mora i dalje da dolazi u Preševsku na Zvezdari, kako bi obezbedili normalno funkcionisanje i rad njihovih punktova u Zemunu i Obrenovcu, jer su u objektu na Zvezdari smešteni laboratorija, vešeraj, administracija.

    Direktor KBC „Zvezdara“ Aleksandar Milošević rekao je ranije Tanjugu da bi preseljenje Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u rekonstruisani Hitan prijem bilo nezakonito i da je to predočio gradskim čelnicima. On je naglasio da primarna i tercijarna zaštita nisu isto i da se ne mogu nalaziti u istoj zgradi.

    Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu u Preševskoj 33 na Zvezdari zatvoren je 21. novembra prošle godine po nalogu građevinske inspekcije, jer preti opasnost da se zgrada uruši.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE