Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vojna bolnica u Nišu prima i civile

    Ugovorom koji su prošlog četvrtka u Beogradu potpisali Republički fond zdravstva i Vojna bolnica u Nišu, odnosno Uprave za zdravstvo Ministarstva odbrane Srbije u ovoj niškoj zdravstvenoj ustanovi ponovo će se lečiti i civili a ne samo vojni osiguranici i vojni penzioneri i članovi njihovih porodica. Upravnik niške Vojne bolnice pukovnik dr Radiša Vitas je rekao da su vrata ove zdravstvene ustanove od juče otvorena za sve građane Niša i okoline:

    – Naša ustanova imala je kvalitetnu saradnju sa RFZO, ali je prekinuta. Posle višemesečnih razgovora i dogovora o obnovi i nastavku saradnje početkom ove godine potpisan je ugovor na osnovu kojeg na preglede i stacionarno lečenje od juče primamo sve kojima je medicinsko zbrinjavanje neophodno. To znači da će u skoro svim delovima sistema Vojne bolnice građani Niša i Nišavskog okruga, odnosno sa područja Filijale RFZO u Nišu, dobijati medicinske usluge.

    Prema rečima dr Vitasa od 350 ležajeva, koliko u stacionarima ima niška Vojna bolnica, trećinu će ugovorom sa RFZO moći da koriste civili:

    – U kabinetima, laboratorijama i stacionarima naše ustanove pacijenti će moći da dobiju sve usluge specijalističkih pregleda i bolničkog lečenja u oblasti interne medicine, hirurgije i ortopedije, neurologije, urologije, očnih i bolesti uha, grla i nosa. Za civilne osiguranike obezbeđene su i najsavremenije usluge u laboratorijama i radiološkoj, odnosno rendgen dijagnostici. Procedura je vrlo prosta – sa overenom zdravstvenom knjižicom i uputom, koji dobijaju kod svog izabranog lekara u niškom domu zdravlja ili drugim zdravstvenim ustanovama primarne zdravstvene zaštite, pacijenti se javljaju u našu bolnicu i biće zbrinuti kao i u ostalim visokospecijalizovanim ustanovama zdravstva.

    Najnoviji ugovor o saradnji RFZO i Vojne bolnice u Nišu, posebno ističe Radiša Vitas, ovoga puta nije vremenski ograničen.

    Korist od otvaranja Vojne bolnice i za civilne osiguranike najviše će imati građani ovog dela Srbije, a znatno će biti smanjen pritisak na ostale bolničke i kliničke ustanove u niškom kraju. Doc. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu, ističe da će ugovor između fonda zdravstva i Vojne bolnice osetno rasteretiti institute, zavode i klinike ovog centra:

    – Imajući u vidu da je na niški centar, najveći posle Kliničkog centra Srbije, oslonjena cela južna i jugoistočna Srbija kao i sever pokrajine Kosovo, područje gde živi više od dva i po miliona stanovnika, jasno je da i pored maksimalnog angažovanja često dolazi do prebukiranosti naših kapaciteta. Stručnost lekara, kvalitet usluga i kapaciteti niške Vojne bolnice omogućiće rasterećenje Kliničkog centra Niš i, što je od posebnog značaja, obezbediće i visok stepen zbrinjavanja svih kojima su zdravstvena pomoć, nega i usluge neophodni – rekao je dr Radovanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE