Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    JAT dobija nove avione

    Radna grupa za pripremu mera za stabilizaciju i oporavak nacionalne avio-kompanije dostaviće naredne nedelje Vladi Srbije zaključak sa rešenjima za „Jat“. Članovi ove radne grupe prihvatili su biznis plan srpskog avio-prevoznika za ovu godinu, a do kraja meseca u Nemanjinoj 11 trebalo bi da bude doneta i konačna odluka o sudbini srpskog avio-prevoznika.

    „Jat“ će dobiti „zeleno svetlo“ za nabavku aviona na lizing i to – četiri „AirBusa“ i dva ATR. Za višak zaposlenih biće obezbeđen socijalni program, a Vlada Srbije pomoći će „Jatu“ u pregovorima sa aerodromom „Nikola Tesla“, „Jat tehnikom“, NIS i „Jat keteringom“. Nastaviće se razgovori sa „AirBusom“ za kupovinu četiri aviona koji bi u flotu stigli 2015. godine. Tako će uskoro aktivirati ugovor potpisan još 1998. godine sa proizvođačem iz Tuluza.

    >>>>Šta je predviđeno novim biznis planom u Jatu?

    Kako za „Novosti“ kažu u Vladi, otkaza u „Jatu“ neće biti, već će odlazak iz nacionalne avio-kompanije biti dobrovoljan, uz otpremnine. U svakom slučaju, detalji reorganizacije „Jata“ biće poznati javnosti tek pošto se o njima izjasni Vlada.

    >>>>JAT ipak neće biti low-cost kompanija

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE