Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS privremeni rezervni snabdevač strujom

    Vlada Srbije odredila je EPS za privremenog rezervnog snabdevača strujom koji će od 1. februara snabdevati kupce koji nemaju pravo na javno snabdevanje.

    Snabdevanje će se vršiti po ceni od sedam evrocenti za kilovat sat.

    Prema Zakonu o energetici, potrošači povezani na visokonaponsku mrežu, odnosno 27 kompanija u Srbiji, od 1. januara nemaju pravo na javno sanbdevanje strujom i moraju da pronađu snabdevača na otvorenom tržištu.

    Rezervni snabdevač obezbeđuje struju za potrošače na visokom naponu koji nisu sklopili ugovore o snabdevanju sa snabdevačem po sopstvenom izboru. Prema preporuci Ministarstva energetike, ti kupci su imali rok do 15. januara da pronađu snabdevača.

    Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, EPS će snabdevati krajnje kupce, do sprovođenja tendera za određivanje rezervnog snabdevača. Tom merom obezbeđeni su uslovi da ti kupci ne ostanu bez snabdevanja strujom, ističe se u saopštenju i dodaje da će kupci cenu od 70 evra za 1.000 kilovat sati plaćati u dinarskoj protivrednosti.

    Vlada Srbije usvojila je i mišljenja na amandmane na predloge o izmenama i dopunama Zakona o žigovima i Zakona o trgovini koje će uputiti Skupštini Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE