Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privredna saradnja Beograda i italijanske oblasti Akvila

    Predstavnici privrednih komora Beograda (PKB) i italijanske regije Akvila potpisali su sporazum o saradnji, koji će srpskim i italijanskim privrednicima olakšati međusobno poslovanje i omogućiti zajednički nastup na tržištima Evropske Unije (EU) i Rusije.

    Predsednik PKB-a, Milan Janković, i predsednik privredne komore Akvile, Lorenco Santili, smatraju da će ovo partnerstvo omogućiti privrednicima iz dveju zemalja da iskoriste iskustvo i potencijale obe komore za dalji rast i poboljšanje kvaliteta poslovanja.

    Santili je izjavio da smatra Srbiju veoma važnim partnerom za ekonomski razvoj, i da, imajući u vidu da su italijanski proizvodi na srpskom tržištu veoma cenjeni, PKB predstavja polaznu tačku za preduzeća iz Italije koja žele da plasiraju proizvode na ovdašnje tržište.

    Janković je u izjavi za Tanjug istakao da srpski privrednici mogu da sarađuju s privrednom komorom Akvile u svim oblastima, od ugostitetljstva, turizma, građevine, informacionih tehnologija, energetike, do alternativnih energija, i sl.

    „Ovaj sporazum nije samo ugovor s jednom komorom u Italiji, već sa svim njenim partnerima, jer privredna komora Akvile je povezana sa celokupnom privredom Italije“, rekao je Janković, i dodao da će dve komore biti tehnička i logistička podrška za sve buduće partnerske odnose srpskih i italijanskih privrednika.

    Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predstavnici kompanija iz Srbije i Italije u okviru B2B sastanka, čiji je cilj bio postizanje dogovora oko zajedničkog poslovanja, čime će takođe biti produbljena saradnja Srbije i Italije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE