Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Distributerima odobreno poskupljenje gasa

    Agencija za energetiku Republike Srbije odobrila je distributerima gasa prosečno povećanje cena za domaćinstva od 8,6 %, koje će početi da važe od 1. februara.

    Prosečna cena gasa za domaćinstva (bez PDV-a) kod tih distributera (ukupno 31 distributer), posle poskupljenja, iznosiće 44,4 dinara po metru kubnom.

    Poskupljenje gasa za sve kupce priključene na distributivne sisteme u Srbiji biće 9,5 procenata i iznosiće 40,42 dinara za metar kubni, navodi se u saopštenju.

    Prethodno je Agencija dala saglasnost za povećanje cena gasa Javnom preduzeću Srbijagas, za kupce priključene na njegovu distributivnu mrežu.

    Srbijagas je od 15. januara povećao cene gasa za oko 10 odsto, industrijskim potrošačima i distributerima koji se kod njega snabdevaju, dok će Srbijagas poskupljenje od 10 odsto za domaćinstava početi da primenjuje od 1. februara.

    Agencija je navela da distributeri gasa nisu tražili promenu cena pristupa distributivnom sistemu (takozvanih mrežarina), tako da će se i dalje primenjivati cene tih usluga, utvrđene 2011. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE