Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako napisati originalno propratno pismo

    Pronaći posao danas čini se da je prava umetnost. Najviše problema imaju mladi koji su tek završili fakultet, jer se u gotovo svim oglasima poslodavaca u Srbiji traži iskustvo od najmanje dve godine, a postojeća praksa u okviru pojedinih obrazovnih programa i dalje se najčešće svodi na kuvanje kafe.

    U želji da se istaknu u moru kandidata, prijave za posao i profesionalne biografije pune su pompeznih naziva različitih pozicija. To nije slučaj samo kod nas, već i u svetu. Ovakve biografije obično postanu cirkularni mejlovi koji izazivaju podsmeh, a često završe i u redakciji Business Insider-a. Kada je stiglo novo, mislili su da je u pitanju još jedno hvalisanje, ali se ispostavilo da je prema ocenama stručnjaka sa Wall Streeta jedno od najboljih propratnih pisama.

    U želji da tokom leta obavi praksu u jednoj od finansijskih kompanija na Wall Street-u student jednog „običnog fakulteta“ , koji ne poseduje neverovatne veštine, ali ima vrlo dobar prosek, napisao je krajnje iskreno pismo koje pokazuje energiju i zavređuje poštovanje. Neverovatnom brznom njegov mejl proširio se različitim kompanijama, od kojih su mnogi istakli da će ga pozvati na razgovor.



    Pripremila: I.M.


    Pročitajte i :



    Šta vaš CV govori o vama


    Zašto vam se poslodavac nije javio?


    (VIDEO) Neklasični načini za traženje posla

    Foto: Business Insider

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE