Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Comico oil prihvata kamatu od 60 miliona dinara

  Kompanija Comico oil prihvata zahtev gradske uprave Smedereva da u uplati i dodatnih oko 60 miliona dinara kamate na docnju za zakup zemljišta gde će graditi rafineriju, izjavio je danas zamenik generalnog direktor te naftne kompanije za Srbiju Radomir Radivojević.

  On je agenciji Beta rekao da je Comico oil prihvatio da gradu taj iznos uplati jednokratno, zajedno sa 652 miliona dinara zakupa za zemljište.

  „S obzirom da smo očekivali i predlagali da se tekst poravnanja i mirnog rešenja spora potpiše do kraja 2012. a da se to nije dogodilo mi smo spremni da navedeni iznos uplatimo u roku od 30 dana od dana održavanja Skupštine Smedereva, rekao je Radivojević.

  Comico oil traži od gradskih vlasti pismenu izjavu kojom će biti garantovano da će kompanija po uplati 712 miliona dinara dobiti dodatnih tri hektara, 68 ari i 16 metara zemljišta, koje su odlukom države date gradu da ustupi investitoru za izgradnju rafinerije, naveo je Radivojević.

  Ta naftna kompanija je 21. decembra saopstila da je prihvatila da do 31. januara naredne godine plati cenu zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu.

  Navedeno je da je Comico oil pristao da plati dodatnih 30 miliona dinara na ime kamate, tako da je ukupan iznos za zakup zemlje na kojoj će biti izgrađena rafinerija sada 682 miliona dinara.

  Comico oil je kasnio sa uplatom za zakup zemljišta, pa ga je gradska vlast u Smederevu tužila. Ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije je potpisan 25. aprila, a Comico oil je trebalo da do juna plati zakup.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE