Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Donacija paketića deci oboleloj od raka

    Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i Eurobank, na Institutu za majku i dete poklonili su novogodišnje paketiće deci koja se leče na Odeljenju za hemato-onkologiju. Paketiće koje je Deda Mraz doneo deci obezbedila je Eurobanka u saradnji sa kompanijom Dexy Co i izdavačkom kućom Evro- Giunti.

    Deda Mraz će novogodišnjim paketićima obradovati ukupno 80 mališana koja boluju od raka. Zajedno sa predstavnicima Eurobanke i NURDOR-a sledeće nedelje posetiće i decu koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, kao i decu smeštenu u Roditeljskoj kući na Bežanijskoj kosi i na Senjaku.

    „Briga od deci i javnom zdravlju jedan je od stožera društveno odgovornog poslovanja Eurobanke. Saradnju sa organizacijom NURDOR smatramo posebno važnom, jer želimo da svojim primerom podstaknemo i druge kompanije da posvete pažnju deci koja se leče od ove opake bolesti“ naglasila je Nataša Strugarević, član Izvršnog odbora Eurobank.

    Udruženje NURDOR osnovali su roditelji dece obolele od raka, lekari, medicinsko osoblje i volonteri u decembru 2003. godine. Od tada, ova neprofitna, nevladina organizacija pomaže deci i njihovim porodicama suočenim sa jednom od najtežih bolesti današnjice.Na žalost, skoro svakoga dana, rak se dijagnostifikuje jednom detetu u Srbiji. Obezbeđenje adekvatnih uslova lečenja obolele dece i kvaliteta života njihovih porodica glavna je misija NURDOR-a.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE