Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ukusi i mirisi Deliblatske peščare

    U minule dve godine u opštini Alibunar realizovan je projekat lokalne hrane i pića „Ukusi i mirisi Deliblatske peščare“ koji je finansiran iz fondova Evropske unije u okviru prekogranične saradnje sa partnerima iz Rešice. Tu je okuljen veliki broj udruženja i nevladinih organizacija i u tome afirmisani brojni proizvoda iz sela i opština sa ruba Deliblatske peščare.

    – Na ovom festivalu u Banatskom Karlovcu, u znaku hrane pod nazivom „Ukusi zime“, pod pokroviteljstvom opštine Alibunar i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, okupili smo naše verne saradnike, koji su bili i u prethodnom projektu. Došlo je 25 izlagača iz Vršca, Bele Crkve, Vladimirovca, Starčeva, Janošika i Banatskog Karlovca. Oni na svojim štandovima po povoljnim cenama nude domaće specijalitete banatske kuhinje i pića koji se za slavlja u kućama spremaju tokom zime i otuda naziv „Ukusi zime“ – rekao je o ovoj manifestaciji predsednik „Udruženja “ Lider plus“ Vladimir Djurić, koji je bilo i organizator festivala.

    – Prošle godine sličan projekat radili smo sa komšijama iz Rešice, a ove godine na osnovu iskustva iz toga sami organizuju ovaj festival i to će biti godišnja manifestacija obogaćena uvek sa novim sadržajima – kaže predsednik opštine Dušan Jovanović.

    Izlagači se i nisu trudili da svoje djakonije prodaju, skoro odmah oko njihovih štandova prepune školske dvorane brojni posetioci su uživali u hrani koje su vredne domaćice pripremile i delile besplatno, a to su zalivali sa kvalitetnim vinima ovog podneblja. Na platou ispred hale posetioci, njih više stotina, bili su u prilici da uživaju u pasulju sa rebarcima i gulašu iz velikih kazana.

    Za one koji su bili strpljiviji tu je nalicu mesta istopljeno 40 kilograma slanine, pa je bilo svežih domaćih čvaraka i masti. U večernjim satima ove subotnje večeri preko hiljadu Karlovčana je uživala u nastupu KUD-a „Dobrica Milutinović“ iz ovog mesta i njihovih gostiju iz zemunskog KUD-a „Branko Radičević“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE