Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta su od Ričarda Bransona naučili njegovi radnici

  Poslovni mogul i najuticajniji čovek na LikedIn-u, Ričard Branson, poznat je po brojnim poslovnim savetima i strategijama za poslovni uspeh. A evo šta su naučile od njega osobe koje su imale priliku da rade sa njim.

  Ovaj harizmatični biznismen je uvek imao izrazito velika očekivanja i nikad nije odustajao, što su neki od razloga njegovog uspeha, smatra Aleksis Dormandi koja je sa 24 godine počela da radi u Virgin Group-i, a tokom svoje karijere u ovoj kompaniji imala je priliku da radi i sa samim Bransonom.

  Za portal Business Insider opisala je svoje iskustvo koje je stekla radeći u toj kompaniji, a ističe, iako je napravila puno grešaka, dosta toga je i naučila.

  Uvek postavljaj smešno visoka očekivanja
  ‘Branson je uvek imao iznimno velika očekivanja, od kompanije i samih zaposlenika i upravo je to jedan od razloga njegova uspjeha’, smatra Aleksis.

  Veruj svojim zaposlenima
  ‘Branson je svoje odnose sa zaposlenima gradio na osnovu poverenja, verovao je ljudima koje je zaposlio i znao je da mogu da ispune zadatke koje bi im dao’, priseća se.

  Tvoj proizvod mora biti najbolji na tržištu
  Proizvod je najvažniji za kompaniju i on mora biti najbolji na tržištu kako bi se postigao uspeh. Da bi se to ostvarilo, svi u kompaniji to moraju da znaju i rade na ostvarenju tog cilja.

  Reputacija je sve
  Osim reputacije samog brenda, Branson je znao da je od izuzetnog značaja i lična reputacija.

  Važno je zauzeti pravi stav
  ‘Branson je oduvek radio na stvaranju pozitivne poslovne klime i nastojao je da prema svemu ima pozitivan stav – kako u odnosu sa svojim zaposlenima tako i u tretiranju samih kupaca ‘, kaže Aleksis i ističe da je poslovno okruženje uvek bilo vrlo prijatno. Takva atmosfera je motivisala zaposlene, a ljudi su stoga voleli da rade za kompaniju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE