Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU Fond daje 25,3 miliona evra za otpuštene radnike Evrope

    Evropski fond za prilagodjavanje globalizaciji izdvojio je 25,3 miliona evra za pomoć otpuštenim radnicima u Evropi, od čega skoro 12 miliona evra za radnike francuske kompanije PSA Peugeot Citroen, objavila je Evropska komisija.

    Sa ovim sredstvima, koje je tražilo pet pogodjenih zemalja pomoćiće se ukupno 4.722 radnika da ponovo nadju zaposlenje.

    Od ukupne sume 11,9 miliona evra izdvojeno je za pomoć radnicima otpuštenim u kompaniji PSA Pežo Sitroen, i pomoći će 2.089 osoba.

    Prema sindikalnim izvorima PSA predvidja da više od 11.000 radnih mesta bue zatvoreno izmedju maja 2012. i sredine 2014. godine.

    Ostatak sredstava Fonda za prilagodjavanje biće podeljen izmedju otpuštenih radnika iz fabrike AstraZeneka u Švedskoj, 54 holandske firme u sektoru izgradnje, irske firme Talk Talk, 35 španska proizvodjača metalskih proizvoda i brodogradilišta i firme Zalko Aluminijum Zeland u Holandiji.

    „Evropski fond je efikasan insturment za pomoć radnicima otpuštenim zbog izmena strukture svetske trgovine. On se takodje pokazao korisnim posle otpuštanja usled ekonomske krize“, navodi se u saopštenju evropskog komesara za zapošljavanje i socijalna pitanja Lasla Andora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE