Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ivan Jakšić novi predsednik DSOJ

    Na Skupštini Društva Srbije za odnose s javnošću DSOJ), nacionalne strukovne organizacije profesionalaca koji se bave odnosima s javnošću i komunikacijama, izabrano je novo rukovodstvo.

    Za predsednika DSOJ izabran je Ivan Jakšić, direktor Centra za marketing, informisanje i promocije Privredne komore Srbije, a Društvom će u naredne dve godine rukovoditi Upravni odbor u sastavu: dr Danijela Lalić (Fakultet tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu), Dragana Roter Crvenjakov (Vip Mobile), Ivan Jakšić (Privredna komora Srbije), Jelena Šarenac (Henkel Srbija), Nina Elezović (Represent Communications), Srba Jovanović (Action Global Communications), Tamara Milenković Bekčić (Chapter 4).

    „Cilj novog rukovodstva, a verujem i svih članova Društva, mora pre svega da bude unapređenje reputacije, vidljivosti i uticaja i struke odnosa s javnošću, ali i nacionalne strukovne organizacije profesionalaca u oblasti komunikacija“, rekao je novoizabrani predsednik DSOJ Ivan Jakšić.

    Ukazujući na prioritete u radu Društva u narednom periodu, Jakšić je istakao da će u prvom planu biti povećanje broja i zadovoljstva članova i širenje dobre prakse saradnje sa strukovnim organizacijama u regionu, kao i pojačanje međunarodnih aktivnosti. Edukacija o odnosima s javnošću i komunikacijama je neophodna, kako članova, radi kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja, tako i top menadžera i donosilaca odluka u kompanijama i institucijama. To je posebno važno radi toga da, prilikom angažovanja profesionalaca u oblasti pi-ara, zbog nerealnih očekivanja, ne bi dolazilo do realnih razočarenja, a time i do urušavanja reputacije struke, odnosno, utemeljivanja stereotipa i predrasuda koji nas prate, rekao je Jakšić.

    Društvo Srbije za odnose s javnošću je strukovno udruženje profesionalaca u oblasti odnosa s javnošću. Osnovano je 17. maja 2004. godine i nastavlja tradiciju PR Društva Jugoslavije, najstarije strukovne organizacija u ovoj oblasti na teritoriji bivše SFRJ. Osnivači društva su ugledni predstavnici univerziteta, agencija za odnose s javnošću, državnih institucija i organizacija, kao i velikih privatnih kompanija.

    Misija Društva je da doprinese unapređenju oblasti i struke odnosa s javnošću, pomogne uvođenje i primenu najviših profesionalnih i etičkih standarda i realizuje vrhunske stručne programe, organizaciju konferencija, seminara i obuka, kao i međunarodnu saradnju i razmenu iskustva.

    Društvo ima oko 200 članova iz svih društvenih segmenata – agencije, privreda, državne institucije, fakulteti, nevladine organizacije. Delatnost društva je javna, a pristup je moguć svim građanima, državljanima Republike Srbije koji se profesionalno bave delatnošću i poslovima odnosa s javnošću i zadovoljavaju određene kriterijume.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE