Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta će biti sa Delta agrarom?

  Bez obzira na ishod sudskih procesa, pa čak i eventualne promene vlasničke strukture, kompanije koje posluju u okviru Delta Agrara nastaviće da normalno funkcionišu, tvrde sagovornici Radio-televizije Vojvodine.

  „Uspešno poslovanje nije sporno, sporna je način njihove privatizacije“ kaže Đorđe Bugarin iz Privredne komore Vojvodine.

  Prepoznatljivi silosi fabrike testenina „Danubius“, nisu samo simbol tradicije u proizvodnji i trgovini poljoprivrednim proizvodima na ovim prostorima. Od pre nekoliko godina silosi Danubiusa su i jedan od simbola poslovnog uspeha kompanije Delta Agrar, u vlasništvu Miroslava Miškovića.

  U okviru Delta Agrara posluje fabrika testenina „Danubius“ koja obuhvata silose kapaciteta 65 hiljada ton kao i savremeni žitni mlin.

  Pored „Danubiusa“ u Vojvodini Delta Agrar čine i pet poljoprivrednih imanja sa oko 15 hiljada hektara obradivih površina kao i kompanija Florida Bel iz Zemuna.

  Iako nisu želeli da stanu pred naše kamere, agrarni analitičari, privrednici kao i fakultetski profesori sa kojima smo razgovarali saglasni su u oceni da su preduzeća koja posluju u okviru Delta Agrara, poput „Danubiusa“, dobro organizovana i veoma profesionalno vođena. Pitanje na koje dobijamo različite odgovore glasi – da li će, s’obzirom na činjenicu da je čelni čovek Delte u pritvoru, Delta Agrar nastaviti da posluje ili ne.

  Za jedne pitanje je vremena kada će se Miškovićeva poslovna imperija raspasti, drugi tvrde da se u poslovanju navedenih preduzeća ništa neće promeniti, čak i ako dođe do promene vlasničke strukture.

  Procene govore da četiri najveća zemljoposednika u Srbiji obrađuju oko 100 hiljada hektara plodne zemlje. Što znači da bi o procesu privatizacije poljoprivrednih preduzeća, pored Miroslava Miškovića mogli govoriti i Đorđije Nicović, Miodrag Kostić i Petar Matijević.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE