Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktori Deutsche banke pod istragom zbog utaje poreza

  Jedan od dva izvršna direktora Deutsche bank, Jirgen Fičen, i finansijski direktor Štefan Krauze su pod istragom zbog sumnji za utaju poreza.

  Istovremeno, Kancelarija državnog tužioca u Frankfurtu je u sredu saopštila da je 25 zaposlenih ove banke pod sumnjom za ozbiljne prekršaje vezane za utaju poreza, pranje novca i pokušaj ometanja pravde kao i da je 500 policajaca „pročešljalo“ prostorije „Deutsche banke“, te privatne posede u Frankfurtu, Berlinu i Dizeldorfu.

  „Deutsche bank“ je navela da su direktori Fičen i Krauze pod istragom zato što su potpisali prijavu poreza banke za 2009, uz napomenu da je ona kasnije pravovremeno ispravljena, ali se državni tužioci sa time nisu složili, prenela je američka novinska agencija Asošiejtid pres (AP).

  Nemački mediji javljaju da je protiv pet članova “Deutsche banke“ podignut zahtev za lišavanje slobode i da državno tužilaštvo pokrajine Hesen tereti te ljude za pranje novca i pokušaj osujećivanja izdržavanja kazne.

  „Deutsche bank“ je takođe saopstila , kako ističu mediji, da “u punom obimu“ i dalje sarađuje sa nadležnim službama. Ovo nije prvi put da se ova banka’ našla na udaru policije, a 2010. je, u okviru pretresa u 230 firmi, sprovedena racija i u ovoj banci, pod istom sumnjom kao sada – na utaju poreza.

  Pre nekoliko dana tri bivša radnika Deutsche Banke podnela su tužbu u kojoj tvrde da je najveća nemačka banka u vreme krize prikrila čak 12 milijardi dolara nerealizovanih gubitaka.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE