Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  (FOTO) U domu slavnog Dikensa

  Nekadašnji dom pisca Čarlsa Dikensa u Londonu otvoren je za javnost posle osmomesečne restauracije vredne 5 miliona dolara.

  Dikens je živeo u Doti ulici u centralnom Londonu sa svojom porodicom između 1837. i 1839. i tu je napisao „Olivera Tvista“ i „Nikolasa Niklbija“.

  Četvorospratna kuća od cigle restaurisana je kako bi manje ličila na muzej a više pružala posetiocima atmosferu viktorijanskog Londona

  Muzej je otvoren 1925. godine i jedina je preživela kuća u Londonu u kojoj je pisac bio. Kuća je restaurisana povodom 200 godina od Dikensovog rođenja i prvi put posetioci mogu da vide i kuhinju i tavan kuće.

  U kući, na zidovima će se videti siluete mladog Dikensa sa dugom kosom i bez brade, potpuno različitog od starijeg Dikensa na koga svi pomisle. Posetioci će moći da vide trpezariju, vinski podrum, spavaću sobu i radnu sobu. U radnoj sobi nalazi se piščev sto gde je i napisao svoja poznata dela.

  Osim ovih detalja, muzej će organizovati i radionice, predavanja, izložbe kostima iz Dikensovih filmova..

  Do sada Dikensov muzej godišnje je ugošćavao oko 30.000 ljudi a zvaničnici sada očekuju da će 2013. njihov broj porasti na 45.000.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE