Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budžet Budve u 2013. biće 45 miliona evra

  Opština Budva, čija je kasa poslednjih godina ozbiljno otanjila, naredne godine će imati jak budžet,pišu Novosti.

  Prema nacrtima koji počivaju na realnim osnovama, on će tokom 2013. godine doći do punih 45 miliona evra. To je za celih osam miliona više nego što je ostvareno u godini koja ostaje za nama.

  Budvani planiraju da od komunalija, koje se, najzad i uredno i u priličnom obimu, s obzirom da je kriza pogodila itekako i građevinare, naplaćuju, uberu nešto više od 20 miliona evra. Na ime raznih poreza biće naplaćeno više od 10 miliona evra.

  U prihodnu stranu je uračunat novac koji bi početkom godine trebalo da se naplati od prodaje dela zemljišta uz Kraljičinu plažu, koja se nalazi na granici budvanske i barske opštine, nedaleko od Čanja. Tender je u toku, a ponude će biti otvorene u januaru. Pretpostavlja se da će najozbiljniji kandidat za kupca kompleksa na kojemu će se zidati turističko naselje, biti šeici s Bliskog istoka.

  Za oko dvadeset hektara koliko pripada opštini Budva(vlasnik preostalog dela je opština Bar) trebalo bi da se dobije između, osam i po i deset miliona evra. Tu su i drugi manji prihodi, takođe realno „nacrtani“.

  Što se pak tiče rashoda, dve najveće stavke čine kapitalne investicije i otplata dugova iz ranijeg perioda. Opština će u infrastrukturne objekte i još neke projekte, koji znače dalji turistički razvoj „rivijere bisernih plaža“ utrošiti gotovo 16 miliona evra.

  Za vraćanje dugova je predviđeno čak 15 miliona. Ako se ima u vidu da su tokom ove godine vraćena 23 miliona, onda je izvesno da će nekada najbogatija opština Crne Gore, ubrzo na zelenu granu.

  I kada je u pitanju potrošnja biće više komocije nego tokom 2012. godine. Tako će za plate zaposlenih u upravi i javnim preduzećima biti namenjeno 5,3 miliona evra, dva više nego tokom ove godine. I druge rashodne stavke su nešto veće nego tokom godine koja se bliži svom kraju. Kako u šali kažu u Budvi biće, konačno, po onoj „kada se ima može se“.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE