Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nezakonite odluke Vlade o ceni za polaganja vozačkog ispita

  Odluke Vlade Srbije o određivanju najniže cene teorijske i praktične obuke kandidata za vozače i najniže cene za polaganje vozačkog ispita su nezakonite i nisu u skladu sa osnovnim načelima slobodne tržišne privrede, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

  Ove odluke nisu u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije, navodi Komisija i ukazuje da primena ove odluke može imati negativne posledice po konkurenciju na tržištu Srbije.

  Propisivanje minimalnih cena, prema mišljenju koje je Komisija saopštila na svom sajtu, stvara klimu u kojoj nastaju zabranjeni dogovori konkurenata, podela tržišta i eliminisanje međusobne konkurencije, a može dovesti i do eliminacije cenovne konkurencije, što će naneti štetu korisnicima usluga.

  Komisija je na sajtu navela da svoje mišljenje o ovom slučaju iznela i resornom Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u dopisu od 30. oktobra u kojem je iznela stavove o odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE