Deponija voća u Priboju Vranjskom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deponija voća u Priboju Vranjskom

  Deponija od ostataka voća iz “Nektara” je nedaleko od sela, pored Morave, uz voćnjake, livade, useve. Meštani kažu da zagađuje okolinu i ugrožava im zdravlje.

  “Kad dođe kamion od 24 tone, znate kolika je prašina, a naročito kad dune vetar. Niko neće da kupi kupus iz sela jer, je pun peska”, kaže Vojislav Savić iz Priboja.

  Stojadin Jovanović iz Priboja kaže da se oseća neprijatni miris, da je zagušljivo i da se ne mogu otvoriti ni prozori.

  Gomila otpadaka od voća visoka je tri metra, a duga pola kilometara. “Čuvari prirode”, “Zelena mreža” i Pokret zelenih traže da se otpad ukloni.

  “Sumnjam da je ekološka bomba ova deponija i svi to znaju, a niko ništa ne preduzima”, kaže Đoka Marinković iz “Čuvara prirode”.

  Ivan Karić, narodni poslanik i član skupštinskog Odbora za životnu sredinu kaže da će izvestiti Odbor za zaštitu životne sredine u skupštini RS i tražiti, kroz poslaničko pitanje, zvanično saopštenje o čemu se radi i zašto se ništa ne rešava.

  Ta lokacija pripada “Nektaru”, imaju rešenje da kompostana nije opasna, ali još uvek nije ograđena.

  Radosav Veličković, inspektor za zaštitu životne sredine u Vladičinom Hanu kaže da je Nektaru naređeno da u narednom periodu, u roku od 45 dana, ograde kompostanu i da se zabrani pristup neovlašćenim licima.

  Nektar je meštanima već davao otpad od voća da đubre njive, a u planu je i da koštice pakuju i prodaju kao energent za grejanje.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE