Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prijava imovine: Zamka za bogate

  Ministarstvo finansija i privrede priprema odluku koja će obavezati bogate građane Srbije da prijave svu svoju imovinu.

  Dokument bi trebalo da prođe Vladu već sledeće nedelje. To je pretpostavka da od sledeće godine poreznici krenu u unakrsnu kontrolu onog šta najimućniji u Srbiji poseduju, a koliko, s druge strane, zvanično zarađuju, sa ciljem da razliku između prijavljenog i stečenog – oporezuju.

  Nadležni u Ministarstvu finansija tek pripremaju uslove i kriterijume koji će presuditi kolika imovina znači bogatstvo u Srbiji. Ova odluka treba i da definiše koja se sve vrsta imovine prijavljuje i evidentira.

  U Ministarstvu finansija i privrede za Novosti kažu da će svi detalji odluke biće poznati 14. decembra i da se kriterijumi pripremaju.

  Najverovatnije je da će se granici postaviti na 300.000 evra, a svako ko ima gotovinu, nekretnine, deonice i drugu imovinu iznad te sume, moraće da je prijavi. Cilj unakrsne kontrole je da se kod onih koji su vlasnici vredne imovine proveri odakle im novac za nju.

  Ukoliko obveznik poseduje kuće, lokale, akcije, ušteđevinu za, na primer, 100.000 evra vredniju od zvanično prijavljenih primanja, poreznici će mu na razliku naplatiti porez.

  Prijava imovine je prilika i da se napravi trenutni presek stanja. Narednih godina poreznici će imovinu obveznika porediti sa današnjim stanjem. I oporezivati sve što je u međuvremenu stečeno mimo njihove evidencije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE