Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministar Knežević razgovarao s Orbanom o unapređenju saradnje

    Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Goran Knežević ragovarao je u Bumipešti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o unapređenja odnosa dve zemlje u oblasti ekonomije, poljoprivrede i prekogranične saradnje, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

    Zajednička ocena u razgovoru, kako je navedeno, bila je da je postignut napredak u realizaciji dogovora koji su postigli predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Mađarske Janoš Ader prilikom nedavnog susreta u Budimpešti.

    Knežević od ponedeljka boravi u Budimpešti povodom zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske, čiji je kopredsednik.

    Zasedanje komisije posle dve godine, unapređenje saradnje

    Zajednička komisija za ekonomsku saradnju između Srbije i Mađarske aktivirana je današnjim zasedanjem nakon dvogodišnje pauze, a njen kontinuiran rad omogućiće razvoj i unapređenje bilateralne trgovinsko-ekonomske saradnje, izjavio je Tanjugu Knežević.

    „Potpisali smo i protokol sa zasedanja koji ćemo, uz izveštaj i prema proceduri predviđenoj nacionalnim zakonodavstvom, dostaviti svojoj vladi na usvajanje i na taj način postaviti osnov za realizaciju dogovora postignutih na ovom zasedanju“, istakao je Knežević, koji je kopredsednik Komisije sa srpske strane.

    Protokol se odnosi na prioritetne oblasti saradnje od uzajamnog interesa – razvoj poslovnih aktivnosti i saradnja malih i srednjih preduzeća, infrastruktura i energetika, poljoprivreda i zaštita životne sredine, informacione tehnologije i informaciono društvo, regionalna i prekogranična saradnja i turizam. „Sve je proteklo u vrlo prijateljskoj atmosferi i upravo ti prijateljski odnosi su opredelili ove naše susrete i tok razgovora“, dodao je Knežević, koji je napomenuo da, osim njega, u Mađarskoj boravi srpska delegacija od još 15-ak predstavnika različitih ministarstva.

    Knežević je naglasio da je i ovom prilikom potvrđena podrška Mađarske u aktuelnom procesu Srbije za sticanje punopravnog članstva u EU, a posebno spremnost mađarske strane da nam prenese svoja znanja i iskustva iz tog perioda, uključujući i zajedničko korišćenje evropskih fondova u oblastima i na način na koji je to moguće.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE