Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dodeljena priznanja na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu

  Na sedmom Sajmu etno hrane i pića održanom u Beogradu dodeljena su priznanja u 10 robnih kategorija.

  Na smotri je učestvovalo 300 izlagača tradicionalnih proizvoda, spremljenih po starim recepturama i na tradicionalan način, a predstavljeno je oko 1.000 različitih artikala iz kategorije „etno“. Još 150 učesnika prikazalo je svoje etno rukotvorine tokom izložbe u organizaciji časopisa „Naša praktika“. Posle izložbe, dodeljena su priznanja Sajma etno hrane i pića – „Robna marka etno proizvoda“, saopšteno je na sajtu Privredne komore Srbije,

  Priznanja u grupi mleko i mlečni proizvodi pripalo je Mlekari iz Leskovca, mlekari „Izvarica“ iz Žagubice i poljoprivrednom gazdinstvu „Miljan Mitić“ iz selu Gorčince kod Babušnice.

  Udruženje odgajivača svinja i preradjivača svinjskog mesa „Šunka“ iz Vršca dobitnik je diplome u kategoriji proizvodi od mesa, kao i pirotski SUR „Boem“ za peglanu kobasicu.

  Firma „Bivoda“ iz Bujanovca nagrađena je u kategoriji mineralne vode, dok su u grupi sokovi od voća i povrća nagrađeni gazdinstvo „Miladinović“ iz Novog Kneževca i „Slađana Tomanović“ iz sela Temska kod Pirota.

  U robnoj grupi vina pohvaljene su vinarija „Antić“ iz Orahovca i SZR „Vinica“ iz Velike Hoče, dok su priznanja dodeljena vinariji „Krajina“ i Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu – OD „Radmilovac“. Ova fakultetska ustanova je dobitnik nagrade i u kategoriji rakija i jakih alkoholnih pića, u kojoj je nagrađen i „Milpeks“ iz Beograda

  Proizvodi firme „Make – Bake“ iz Novog Sada i Udruženje žena u Dolovu nagrađeni su u grupi hleba, peciva, kolača i testenina, dok je za proizvedene pite pohvaljen „Zavičaj“ iz Zvečana.

  U grupi proizvoda od voća diploma je pripala poljoprivrednom gazdinstvu „Nebojša Milojević“ iz Svrljiga i gazdinstvu „Milosav Grozdić“ iz Žagubice, a za proizvode od povrća diplome su dobili leskovačko poljoprivredno gazdinstvo „Slavica Stefanović“ i Udruženje žena „Ladovica“ iz Vlasotinca. Pčelarskom domaćinstvu „Ljubiša Ristić“ iz Babušnice je pripalo priznanje za proizvodnju meda.

  Izlagači su na Sajmu etno hrane i pića učestvovali pretežno na grupnim štandovima regionalnih privrednih komora, zadružnih saveza, gradova i opština, navedeno je na sajtu PKS.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE