Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je važno da imate online radnu biografiju?

  Oni koji su u potrazi za poslom trebalo bi da razmotre nekoliko razloga zašto je njihova online radna biografija često vrednija od one na papiru.

  Pre svega online biografije omogućavaju potpuniji uvid u to kakva ste zaista osoba. Sajtovi poput LinkedIn-a omogućavaju povezivanje sa drugim elektonskim adresama, poput Twittera, sajtova, blogova, video rezimea, na osnovu kojih poslodavci mogu dobiti širu sliku o tome ko ste vi.

  Radne biografije u vidu online profila su fleksibilnije. Iako im se možda zamera da sve izgledaju isto, zapravo pružaju korisnicima mogućnost da izraze svoju kreativnost, za razliku od rezimea napisanih na papiru. LinkedIn možete iskoristiti i da predstavite delove svog rada, koji je samo klik daleko od poslodavaca, što je mnogo jednostavnije od prelistavanja uobičajenog portfolia.

  Klasične biografije su samo mrtvo slovo na papiru. Ne dozvoljavaju vam umrežavanje i povezivanje sa pojedincima iz profesionalnih krugova. Profesionalne mreže poput LinkedIn-a čine radnu biografiju interaktivnom što može napraviti veliku razliku kada je u pitanju traženje posla, a postoje i brojni saveti kako da se na ovakvim mrežama izdvojite od drugih.

  Online CV je mnogo lakše ažurirati i na ovaj način uvek će te imati aktuelnu radnu biografiju kad god vam zatreba. Na kraju, danas je uobičajeno slanje CV-ja elektronskim putem, pa ćete na ovaj način sačuvati i okolinu.

  Svakako da uobičajene radne biografije, ispisane na papiru, i dalje imaju značaj, ali to ne treba da umanji značaj online verzija.
  I.M.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE