Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS kupio OMV u Bosni i Hercegovini

  Naftna industrija Srbije potpisala je ugovor o kupovini 100 odsto vlasništva kompanije OMV BH.Time će NIS preuzeti mrežu od 28 benzinskih stanica u Bosni i Hercegovine.

  U saopštenju se navodi da je mreža OMV jedna od najjačih na tržištu BiH i ističe da kupovina benzinskih stanica te kompanije predstavlja korak u realizaciji strategije regionalnog razvoja NIS-a do 2012. u kojoj je jedan od prioriteta širenje maloprodajne mreže na Balkanu.

  Preuzimanjem maloprodajne mreže OMV u BiH NIS će, kako se ističe, obezbediti kanale prodaje goriva „evro 5“ kvaliteta, koji se proizvode u rafineriji najveće naftne kompanije u Srbiji.

  Dodaje se da je u okviru regionalne strategije razvoja NIS-a tržište BiH identifikovano kao jedno od prioritetnih za Kompaniju, pored tržišta Bugarske i Rumunije.

  Očekuje se da ugovor izmedju NIS-a i OMV BH bude zatvoren posle odobrenja nadležne institucije za zaštitu konkurencije. U okviru obostranog dogovora, kompanije neće obelodanjivati cenu transakcije, navodi se u saopštenju.

  Poslovnim planom za 2013. planirano je da NIS na kraju te godine u Bugarskoj, Rumuniji i BiH ima najmanje 100 benzinskih stanica.

  NIS na sajtu navodi da s 332 benzinske stanice, šest auto-punilišta za autogas i šest prodavnica boca, već ima najveću mrežu u Srbiji.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE