Četiri Šekspirove tragedije u izdanju Lagune

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Četiri Šekspirove tragedije u izdanju Lagune

  Činjenicu da izdavač “Laguna” ne objavljuje samo komercijalne, žanrovske knjige najbolje pokazuje edicija “Klasici svetske književnosti” u kojoj je upravo štampana knjiga koja obuhvata četiri tragedije besmrtnog Vilijama Šekspira.

  Edicija je pokrenuta pre godinu dana i do sada su u njoj štampani romani “Vodenica na Flosi” Džordža Eliota, “Veliki Getsbi” Skota Ficdžeralda, “Poslednje skretanje za Bruklin” Hjuberta Selbija i izabrane priče Antona Čehova “Prvi ljubavnik”.

  Četiri izabrane tragedije,”Romeo i Julija”, “Hamlet”, “Magbet” i ” Kralj Lir”, spadaju u najpopularnije i sa 38 drama koliko je sačuvano posle Šekspirove smrti, predstavljaju njegova sabrana dela danas poznata kao “Prvi folio”.

  Uz najbolje važeće prevode (Sime Pandurovića i Živojina Simića) knjiga je dopunjena predgovorom prof. dr Zorice Bečanović Nikolić sa predmeta svetske književnosti na beogradskom Filološkom fakultetu, koja važi za našeg najboljeg znalca Šekspira, hronologijom nastanka Šekspirovih dela i njegovog života kao i iscrpnim spiskom odabrane literature koja je dostupna na srpskom jeziku.

  Ovako opremljeno izdanje ključnih dela Šekspirovog opusa idealno je za sve kojima žele da se detaljno informišu o njima, bilo da studiraju, pišu seminarske radove ili im treba stručni “vodič” za ove dramske tekstove koji se uvek vraćaju na repertoare pozorišta u celome svetu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE