Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prolom voda i u Rusiji

  Fabrika mineralne vode u Prolom Banji počela je da izvozi „prolom vodu“ i na rusko tržište, izjavio je za agenciju Beta direktor fabrike Dragoslav Ilić.

  Prema njegovim rečima, na osnovu ugovora koji je potpisalo Turističko preduzeće „Planinka“ iz Kuršumlije, u čijem sastavu radi fabrika, sa preduzećem „Rodnik“ iz Sankt Peterburga, u narednih pet godina na rusko tršište biće izvezeno 2,5 miliona litara flaširane „prolom vode“, odnosno po pola miliona litara godišnje.

  „Lekovita svojstva naše vode koja daju pozitivne rezultate u lečenju bubrežnih bolesti pročula su se u Rusiji zahvaljujući sve većem interesovanju njihovih gradjana za boravak u našoj banji, pa je tako došlo i do ove veoma značajne privredne saradnje“, kazao je Ilić.

  On je objasnio da će se „prolom voda“ u Sank Petrburgu prodavati isključivo po prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama, kao lekovita voda, a u 2013. godini je planirana prodaja i u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

  Fabrika u Prolom Banji godišnje proizvede 50 miliona litara flaširane lekovite vode, do čega se 20 odsto izvozi.

  Prolom Banja je tokom prošle godine bila „turistički hit“ za Ruse, a kako tvrde u „Planinci“ ugovorene su posete iz te zemlje i u narednoj godini.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE