Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Popisna komisija poziva poljoprivrednike na aktivno učešće

  Popisna komisija u Novom Sadu pozvala je poljoprivrednike, odnosno sve one koji obrađuju poljoprivredno zemljište, da aktivno učestvuju u Popisu poljoprivrede i da sarađuju sa popisivačima radi obostrane koristi, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića.

  Uspeh popisa u najvećoj meri zavisi od aktivnog učešća poljoprivrednika u toj akciji i tačnosti njihovih odgovora pa ih popisna komisija poziva da podrže taj projekat i da „ostvare nesmetanu saradnju radi obostranog benefita“.

  U saopštenju se podseća na to da je izuzetno značajno da se popisivaču daju tačne informacije, jer ti podaci neće biti predmet oporezivanja nego će isključivo biti korišćeni kao deo statističke analize, koja će ubuduće koristiti razvoju poljoprivrede naše zemlje.

  Republički zavod za statistiku počeo je 1. oktobra ove godine Popis poljoprivrede na teritoriji Srbije, koji još traje, a njime će biti omogućen pregled stanja poljoprivrede u našoj zemlji.

  Dobijene informacije biće korišćene za donošenje odluka i strategija u razvoju poljoprivrede, a formiranje Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava omogućiće proizvođačima kvalitetnije planiranje proizvodnje i lakše prijavljivanje za subvencije kod nacionalnih i evropskih fondova.

  Dobijene informacije biće posmatrane isključivo kao grupni – statistički podaci, jer su lični podaci svakog gazdinstva tajni i podležu posebnoj zaštiti, navedeno je u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE