Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Projekat „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u užem izboru za nagradu Evropske komisije

  Evropska komisija je, po šesti put, organizovala dodelu prestižne nagrade „European Enterprise Promotion Award 2012“ (EEPA), koja ima za cilj da prepozna i nagradi najušpesnije aktivnosti usmerene ka promociji preduzetništva, pružanju podrške i olakšavanju poslovanja malim i srednjim preduzećima, širom Evrope. Svečanost je održana u Limasolu na Kipru, a projekat „Cvet uspeha za ženu zmaja“ Udruženja poslovnih žena Srbije našao se među kandidatima za jednu od nagrada.

  U konkurenciji su bila 402 projekta iz zemalja članica EU, Hrvatske, Srbije i Turske. Prema oceni specijalnog žirija, u uži izbor za priznanja ušlo je 57 nominovanih, a nagrađeno je njih 14 u pet kategorija: „promovisanje preduzetničkog duha“, „investiranje u veštine“, „unapređenje poslovnog okruženja“, „podrška internacionalizaciji poslovanja“, „odgovorno preduzetništvo“.

  „Cvet uspeha za ženu zmaja“ je bio nominovan od strane Ministarstva finanasija i privrede Vlade Srbije, kao srpski kandidat u kategoriji „promocija preduzetničkog duha“ – aktivnosti i  inicijative sa nacionalnog, regionalnog i lokalnog nivoa koje promovišu i podstiču preduzetničko razmišljanje, naročito među mladima i ženama.

  Po rečima mr Sanje Popović Pantić, predsednice UPŽ, bez obzira što nije osvojena nagrada, ovo je veliki uspeh i još jedna potvrda kvaliteta projekta.

  „Pre same ceremonije, svima koji su ušli u uži izbor uručena su priznanja uz prateće fotografisanje i promociju. Ovo je zaista važna potvrda za Udruženje poslovnih žena Srbije da je način na koji pristupa promociji žena u preduzetništvu visoko ocenjen i od strane relevantnih evropskih institucija i priznat kao poseban i prepoznatljiv van granica svoje zemlje“, istakla je predsednica UPŽ.


  Predsednica UPZ mr Sanja Popovic Pantic na dodeli priznanja Evropske komisije na Kipru

  Projekat „Cvet uspeha za ženu zmaja“ ima za cilj da učini vidljivim doprinos žena u razvoju privrede naše zemlje. Do sada je ovo priznanje dobilo više od 50 uspešnih preduzetnica iz čitave Srbije.

  Kao „brend“ Udruženja poslovnih žena Srbije, godišnja nagrada „CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA“ prvi put je dodeljena 2007. godine. Od 2009. predstavlja događaj na evropskoj mapi obeležavanja Globalne nedelje preduzetništva, koju Evropska komisija organizuje u 33 zemlje u okviru projekta SME Week.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE