Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skupština danas o Zakonu o budžetu

  Skupština Srbije počeće novu sednicu raspravom o dopunama Zakona o budžetskom sistemu koje je predložila Skupština Vojvodine.

  Skupština Vojvodine dopune Zakona o budžetskom sistemu traži smatrajući da se poslednjim izmenama tog zakona smanjio obim budžeta Vojvodine suprotno Ustavu koji utvrđuje da budžet pokrajine iznosi sedam osto ukupnog državnog budžeta.

  Vlada Srbije predložila je Skupštini Srbije da ne prihvati dopunu Zakona o budžetskom sistemu navodeći da ukupni transfer Vojvodini, ali i ostali deo budžeta pokrajine, prati i ključne promene u fiskalnoj politici.

  Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je juče da će Vojvodina biti uskraćena za najmanje 9,6 milijardi dinara ako Skupština ne dopuni Zakon o budžetskom sistemu i ne promeni predloženi budžet za 2013. godinu.

  Od usvajanja Ustava 2006. pred skoro svaku skupštinsku raspravu o budžetu postavljalo se pitanje budžeta Vojvodine.

  Tako je 2009. godine zbog nezadovoljstva sredstvima namenjenim Vojvodini, Savez vojvođanskih Mađara koji je tada bio deo vladajuće koalicije, glasao protiv državnog budžeta za 2010. godinu uz ocenu da je protivustavan.

  Skupština Srbije će pre rasprave o dopunama Zakona o budžetskom sistemu glasati o izmenama Carinskog zakona i o ratifikaciji nekoliko međudržavnih sporazuma.

  Glasanje je zakazano za 10 sati, a početak nove sednice u 11 časova.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE