Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obustavljanje operacija u KBC „Bežanijska kosa“ zbog obnove instalacija

    Operacije u Kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa“ će od ponedeljka privrevremeno biti obustavljene zbog obnove instalacija u svih pet operacionih sala, rekao je direktor ove ustanove dr Vladimir Kovčin.

    On je naglasio da će operacije biti opustavljene na 45 dana, koliko je krajnji rok za završetak radova na popravci elektrostatskih podova i postavljanju olovnih izolacija, kao i da će svi pacijenti koji čekaju na intervenciju biti zbrinuti u drugim centrima.

    – Što se tiče pacijenata oni ne bi trebalo da trpe, jer smo u dobroj komunikaciji sa ostalim kliničkim centrima. Sa njima smo se dogovorili kako ćemo zbrinjavati pacijente koji su hitni za operacije – istakao je Kovčin.

    On je ukazao da će do ponedeljka, kada se zatvaraju operacioni blokovi, svi pacijenti koji leže u bolnici i čekaju na intervenciju biti operisani, tako što će se raditi u dve, a možda i u tri smene, subotom i nedeljom.

    Kovčin je istakao da hirurške sale na „Bežanijskoj kosi“ nisu renovirane 36 godina i da je još pre pet godina inspekcija naložila da neke stvari u njima treba promeniti.

    – Merenjem je utvrđeno da elektrostatski pod ne obavlja svoju funkciju, tako da smo imali problem da je struja povremeno udarala i hirurge i pacijente. Više ne smemo da rizikujemo da se desi neki akcident – dodao je Kovčin.

    On je naglasio da su ceo postupak pokrenuli avgusta prošle godine kada su dobili zaključak gradonačelnika za sredstva i kada su pribavljene sve potrebne dozvole, ali da se na raspisan tender nije javio niko od izvođača. Tek na ponovljenom tenderu su dobili izvođače za izolaciju podove i zidova, tako da sada može da se počne sa radovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE