Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počeo sa radom sajt za ocenjivanje lekara u Srbiji

  U Srbiji je u juče počeo da radi sajt koji će omogućiti građanima da ocenjuju rad lekara i komentarišu rad zdravstvenih ustanova, saopštilo je udruženje građana „Srbija u pokretu“.

  Kako je navedeno, svaki građanin će prijavom na sajt imati mogućnost da oceni odnos lekara prema pacijentu i da ostavi komentar o radu zdravstvene ustanove čije usluge koristi, a posebna sekcija biće posvećena borbi protiv korupcije u zdravstvu.

  Na toj sekciji građani će moći da se informišu o načinima borbe protiv korupcije, kao i da direktno prijave slučaj korupcije nadležnom državnom organu.

  U saopštenju je navedeno da je već tokom prvog dana rada sajt posetilo oko 6.000 građana, a da je ocenjen rad oko 1.000 lekara.

  Osim postavljanja sajta, udruženje „Srbija u pokretu“ sprovodi i kampanju društvenog organizovanja kojom okuplja građane koji su lično zainteresovani za tu temu, i podstiče ih da aktivno koriste sajt i utiču na formiranje njegove sadržine.

  Tokom septembra i oktobra aktivisti udruženja obučavali su građane Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Užica, Vranja i Bora o tome kako se mogu organizovati u borbi protiv korupcije u zdravstvu.

  Među polaznicima ove obuke izdvojeno je više od 40 osoba koje će u svojim gradovima i opštinama formirati petočlane timove i pokrenuti projekat „Kakav je doktor?“, navedeno je u saopštenju, a adresa sajta je www.kakavjedoktor.org.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE