Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I Kostić protiv GMO u Srbiji

  Posle akcije Dveri pred sedištem MK Grupe, predstavnici ove kompanije pozvali su na razgovor predstavnike Dveri kako bi razjasnili nesporazum oko GMO.

  U ime „MK Grupe“, ovom razgovoru su prisustvovali vlasnik kompanije Miodrag Kostić i direktor kompanije Jovan Purar. Predstavnici Dveri bili su Danilo Tvrdišić i Vladan Glišić iz Starešinstva Pokreta.

  Na sastanku su dve strane bile saglasne oko svih pitanja koja su bila tema protesta i zaključili da je reč o nesporazumu, koji je na sastanku u potpunosti razrešen.

  Obe strane konstatovale su da MK Group ne uvozi, niti gaji genetski modifikovane organizme i da u potpunosti posluje u skladu sa važećom regulativom Republike Srbije.

  MK Group podseća da ova kompanija ima ugovor sa kompanijom Monsanto, koji se odnosi na o distribuciju semena hibrida kukuruza za merkantilnu proizvodnju, odnosno za onu vrstu semena kukuruza kakvu godinama proizvode i prodaju i domaći instituti.

  U jednočasovnom razgovoru predstavnci Dveri su izložili razloge za kampanju protiv GMO u Srbiji, dok su predstavnici „MK Grupe“ naveli da se njihova kompanija ne bavi uvozom i prometom GM semena ili drugih GM proizvoda, da je njihov stav da je u ekonomskom interesu Srbije da ostane zemlja bez GMO i da svoju poljoprivrednu proizvodnju bazira na organskim proizvodima pošto će cena ove hrane u budućnosti rasti, što će biti komparativna prednost Srbije.

  Podsetimo, pokret Dveri organizovao je juče ispred sedišta MK Grupe skup protiv genetski modifikovane hrane i semena. Dveri su zatražili od vlasnika MK Grupe, Miodraga Kostića da se izjasni da li podržava genetski modifikovanu hranu u Srbiji.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE