Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mirijevo dobija i hitnu pomoć?

  Služba Hitne pomoći stanovnicima Mirijeva bi uskoro trebalo da postane mnogo dostupnija, jer se planira otvaranje podstanice Gradskog zavoda i u ovom naselju. Inicijativu za njeno otvaranje pokrenuli su građani u saradnji sa opštinom Zvezdara. Dežurna ekipa, trebalo bi da bude smeštena u zgradi ogranka DZ „Zvezdara“, u Mirijevu, u Ulici Matice srpske.

  Direktor GZ za hitnu medicinsku pomoć, dr Nenad Ivančević, smatra da je opravdano što Mirijevci traže da im lekarska pomoć bude bliža.

  – Na celoj Zvezdari imamo samo jednu podstanicu i ona se nalazi kod Gradske bolnice, a s obzirom da je ova opština velika, to nije dovoljno – kaže Ivančević. – Da bismo realizovali ovu ideju moramo dobiti saglasnost Gradskog zavoda za javno zdravlje i Sekretarijata za zdravstvo, ali smatramo da tu neće biti problema. Sledeći korak je da nam Ministarstvo zdravlja odobri da zaposlimo novi kadar. Ako sve bude teklo po planu, u prvim mesecima sledeće godine bi trebalo da se ova ideja realizuje.

  Zamenik sekretara za zdravstvo dr Aleksandar Stefoski, kaže da je neophodno uraditi analizu koliko je ekipa hitne pomoći koja radi na Zvezdari opterećena i koja je struktura obolevanja.

  – U Mirijevu ne postoji prostor koji bi odmah bio opredeljen za ovu službu, ali bismo reorganizacijom postojećih ordinacija, mogli da ga obezbedimo – objašnjava dr Stefoski. – Trebalo bi uraditi adaptaciju i napraviti zaseban ulaz. Ako analiza pokaže da je opravdana želja stanovnika ovog naselja, Grad će ih podržati i finansirati ove radove.

  Sada do pacijenta za čak 12 minuta

  Edip Šerifov, predsednik opštine Zvezdara, napominje da Mirijevo ima više od 60.000 stanovnika i da se i dalje širi.

  – Da bi najbliža ekipa stigla od Gradske bolnice do Mirijeva treba joj bar 10 do 12 minuta – smatra Šerifov. – Kada se u naselju otvori jedinica hitne pomoći, vreme koje će biti potrebno od poziva do dolaska u stan biće prepolovljeno.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE