Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi dnevnik Bridžit Džons stiže na jesen 2013.

    Bridžit Džons i njen burni ljubavni život pojaviće se treći put u knjižarama, 17 godina pošto je Helen Filding objavila prvi roman o dogodovštinama simpatične junakinje.

    Novi roman Fildingove trebalo bi, kako pišu britanski mediji, da se u prodaji pojavi na jesen 2013. Naslov još nije poznat, ali se zna da će se priča dešavati u savremenom Londonu i da će istraživati „drugačiju fazu u Bridžitinom životu“.

    Prva dva romana o ovoj popularnoj Britanki – „Dnevnik Bridžit Džons“ iz 1996. i „Na ivici razuma“ iz 1999. – bili su svetski bestseleri. Objavljeni su u više od 40 zemalja, među kojima i kod nas, i prodati u više od 15 miliona primeraka. Prema njima su 2002. i 2004. snimljeni popularni filmovi sa Rene Zelveger u naslovnoj ulozi.

    „Bila sam zatečena neočekivanim uspehom romana. Kada sam pisala, nisam očekivala da će to iko da čita. Sve je počelo kao kolumna u ‘Indipendentu’, pa je bilo lako nastaviti i biti iskren“, rekla je Filding.

    Autorka o novom romanu ne otkriva mnogo, sem da se „ludo zabavlja i mnogo smeje dok piše“.
    „Imam nove stvari koje želim da kažem. Stvari koje me zasmejavaju, a koje nisu postojale kada sam napisala prethodne romane, poput poruka na ‘Facebook-u’ i ‘Twitteru'“, objasnila je autorka u intervjuu za BBC, dodajući da je njena junakinja, iako i dalje luckasta, ipak dosta sazrela.

    Početkom godine Fildingova je za „Telegraph“ izjavila da ne namerava da u novi roman ubaci scene seksa nalik onima koje se pominju u trenutno planetarno popularnoj trilogiji E. L. Džejms „Pedeset nijansi“.

    „Ako bih ikada napisala scenu seksa morala bih da je pošaljem prijateljima da bih dobila neku povratnu informaciju. Ako bih to uradila nikada me ne bi ostavili na miru i uvek bi to pominjali u razgovorima, što bi me posramilo. Zbog toga to neću da napišem“, objasnila je Filding.

    Den Frenklin iz izdavačke kuće „Jonathan Cape“ koja će objaviti treći roman o Bridžit Džons, rekao je da su dobri pisci komedije izuzetno retki danas, a da je Fildingova jedna od onih koja je uspela da stvori upečatljiv lik koji čitaocima vraća osmeh na lice.

    „Kao i milioni drugih, ne mogu da dočekam da saznam šta joj se dogodilo“, rekao je Frenklin.

    Inače, treći nastavak filmskog serijala o popularnoj Britanki – „Beba Bridžit Džons“, koji je snimljen po originalnom scenariju, trebalo bi da stigne u bioskope početkom naredne godine, a partneri Rene Zelviger opet su Kolin Firt i Hju Grant.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE