Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obama kao Oland: Najbogatiji Amerikanci treba više da plaćaju porez

  Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je neophodno da „najbogatiji Amerikanci plaćaju više poreza“ kako bi došlo do smanjenja deficita.

  Obama je rekao da će pozvati demokrate i republikance u Kongresu da naredne nedelje pronađu načine za izlazak iz budžetskog ćorskokaka, ocenivši da su Amerikanci glasali za konkretne mere o zapošljavanju.

  Smatrajući da je za to potreban kompromis, Obama je rekao da treba čvrsto stajati iza svojih odluka i dodao da je za smanjenje deficita potrebno da najbogatiji Amerikanci plaćaju više poreza.

  Pobedivši na predsedničkim izborima održanim u utorak, Obama je rekao da su Amerikanci podržali njegovu koncepciju borbe protiv deficita i dugovanja.

  „To je bila centralna debata tokom predizborne kampanje. Pokazalo se u utorak da se Amerikanci slažu s tim“, rekao je Obama.

  Francuska skupština je, da podsetimo, krajem oktobra izglasala zakon o porezu od 75 odsto za najbogatije sa godišnjim prihodom većim od milion evra, za šta se zalagao tokom predizborne kampanje francuski socijalistički predsednik Fransoa Oland.

  Obama će za drugi mandat promeniti značajan deo administracije s najznačajnijim izmenama na čelu ministarstva finansija, odbrane i spoljnih poslova, pišu američki mediji.

  Posle pobede u utorak na predsedničkim izborima, kojom je obezbedio drugi mandat, Obama ima „odrešenije ruke“ da se bavi najbitnijim problemima, od privrednog oporavka do spoljnopolitičkih izazova poput Irana, Sirije i mirovnih pregovora za izraelsko-palestinski sukob, ocenjuje agencija Associeted press.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE